Carnivore pizzabund – Fundamentet til en go’ carnivore pizza

Få opskriften på en lækker carnivore pizza med denne innovative kødbund, der tilfredsstiller enhver smag og craving. Slut dig til kredsen af glutenfri pizza-entusiaster og opdag hemmeligheden bag en uimodståelig pizzadej uden gluten.

Af

Lasse Happydude

10 – april – 2024

En af de ting jeg savner mest, når jeg hopper på carnivore er en god, solid og fedtet pizza fra mit nøje udvalgte pizza-joint. 

Desværre har jeg over årene desværre måtte indse, at en pizza intet godt gør for maven. 

Ofte er råvarerne for dårlige og der er langt mellem pizza-bikse som ikke serverer noget der minder om et franskbrød med lidt pizzasauce og udefinerbart kød på toppen. 

Al den gluten i en pizzabund gør mig mere oppustet end en badebold i en udendørs svømmepøl. 

Jeg vælger aldrig en glutenfri pizzabund, da jeg ofte gør mig forvirret over hvad der er bund og hvad der er pizzabakke. 

Jeg elsker simpelthen nedenstående opskrift på en god pizzabund lavet udelukkende af kød. Ikke kun når jeg er på carnivore, men også når den står på hjemmelavet pizza udenfor carnivore tid.  

Brugen af hakket kylling gør den meget fedtfattig, så du kan med god samvittighed bruge denne opskrift, hvis du bare vil have et glutenfrit alternativ til en klassisk pizzabund. 

Nu er det tid til opskriften

Carnivore pizzabund

Fundamentet til en go’ carnivore pizza
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk

Ingredienser
  

  • 3 stk Æg (M/L)
  • 500 g Hakket kylling (Hakkekød af andet dyr kan også bruges, men jeg anbefaler kylling eller kalkun pga. farven og konsistens)
  • 150 g Flæskesvær (Skal være med 0 g. kulhydrater)
  • 2 tsk Ren smør
  • ¼ tsk Salt (Brug gerne havsalt)
  • Valgfri: Ostestænger med ost af eget valg, hvis der ønskes en ostefyldt kant 

Udstyr

  • 1 Foodprocessor Blender kan gå an
  • Bagepapir
  • Ovn med bradepande Eller grill med pizzasten

Sådan gør du
 

  • Start ud med at fyre ovnen op på 190 grader (Og her taler vi om varmluft – Hvis du ikke har en varmluftsovn, så læg nogle grader oveni) 
  • I foodprocessoren knuser du flæksesværen til det fineste pulver, hvorefter du stiller det til side
  • Smelt smøret i en gryde – det skal ikke syde og boble. 
  • Rengør din food processor 
  • Giv hakket kylling, smeltet smør, æg, salt en stor tur i foodprocessoren indtil det er blevet en blød ”dej” konsistens 
    Gem lidt smør til senere pensling
  • Tilføj flæskesværspulver til denne ”dej” (stadig i foodprocessoren) og giv den en tur til, indtil du får en tykkere og fast konsistens.
  • Når du er tilfreds med konsistensen, hælder du hele indholdet ud på bagepapir, som enten er på en bradepande eller pizzasten
  • VIGTIGT: Brug ALTID bagepapir, da ”dejen” eller brænder fast til pizzasten eller bradepande.
  • Form ”dejen” til din ønskede pizzaform. 
    Start med at massere fra midten og ud, hvorved du kan justere tykkelsen på bunden og slutte af med en bred kant. Du kan med en god teknik komme op på en pizza der måler 25 cm i diamter med en tyk kant. 
     
    Bonus: Hvis du vil være lidt romantisk kan du da også forme ”dejen” til et hjerte eller hvis børnene skal have en sjov pizzaform, kan du nu skære den til enten en hest, racerbil eller noget helt trejde. 
     
    Bonus bonus: Hvis du vil have ost i din skorpe, kan du massere hele ”dejen” ud, hvorefter du lægger ostestænger (under 1 cm i højde og bredde – længde frit valg) hele vejen rundt langs kanten – cirka 1 cm fra kant, hvorefter du ruller kanten over ostestængerne og klemmer kant og bund sammen, så det ikke åbner sig under bagning 
  • Det resterende smør fra tidligere pensler du nu langs hele kanten, hvilket sørger for den senere bliver gyldenbrun. Hvis du glemte smøret tidligere, så bare fortsæt – det er kun for syns skyld 
  • Bag nu pizzabunden i 30 minutter ved 190 grader 
  •  Lav et visuelt tjek løbende uden at åbne ovnen for meget. Når du synes kanten ser gylden nok ud, tager du pizzabunden ud af ovnen
  • Lad den nu hvile i 10 minutter, hvorefter du kan tilføje din favorit pizza toppings. 
Nøgleord amerikansk, deep-pan
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du syntes!

Indholdsfortegnelse